encaixada cultural

Us presentem la nostra proposta pel concurs de la Biblioteca de Celrà.

 

Lema: ENCAIXADA CULTURAL

La nova biblioteca vol mantenir l’esperit del lloc per seguir gaudint de la qualitat espacial dels volums interiors i de la tradició arquitectònica exterior de les naus històriques, tot aportant nous elements que amplifiquin les sensacions i l’experiència d’estar i utilitzar els seus espais. Per això la intervenció es basa en el concepte de caixes dins d’altres caixes, les unes noves i les altres històriques.

Interior

L’interior s’ordena a partir de dos caixes de fusta que acullen els espais i zones que han de ser més tancades o més independents de la resta del programa, inclouen les prestatgeries i distribueixen les circulacions, alliberant la resta de l’espai per a les zones més flexibles i versàtils (taules, butaques, zones de consulta informals, etc…).

Es tracta d’introduir una atmosfera càlida, agradable, on la llum natural prevalgui i les persones es puguin sentir acollides. Això s’aconsegueix unificant l’espai amb una mínima actuació de pintura blanca de les preexistències i amb la introducció de la fusta pels nous elements.

Exterior

La nova caixa del volum per l’ampliació situat al centre de la les naus es percep com un espai de rebuda, ampli, confortable, amb molta llum natural i obert a les façanes històriques i al vial que hi dona accés. Un espai fet de vidre i fusta, un nou volum semitransparent i enretirat de l’alineació del carrer per formar l’entrada i que permetrà seguir visualitzant aquestes façanes històriques que donen al pati actual. La nova percepció, però, tindrà un gran atractiu pel seu joc d’estar dins i fora, entre els maons i la fusta, entre l’aire i l’interior de la biblioteca,  entre historia i modernitat.

2017-09-21T05:43:15+00:00 21 setembre, 2017|0 Comments